Ringkonnakohus tühistas «Magnusele» seatud keelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kasearu (vasakul) ja Mart Laisk Kadri Kõusaare mängufilmis «Magnus».
Kristjan Kasearu (vasakul) ja Mart Laisk Kadri Kõusaare mängufilmis «Magnus». Foto: Kaader filmist.

Tallinna ringkonnakohus tühistas esmaspäeval täies ulatuses Kadri Kõusaare mängufilmile «Magnus» seatud avaliku esitamise keelu.


Ringkonnakohus tühistas varasema Harju maakohtu otsuse, millega oli mängufilmile seatud avaliku esitamise keeld seitsmeks aastaks Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal.

Ringkonnakohus tegi uue otsuse, millega jättis filmi ühe peategelase väidetava prototüübi hagi mängufilmi keelustamiseks rahuldamata, ütles BNSile ringkonnakohtu sekretär.

Väidetav prototüüp ja tema esindaja vandeadvokaat Kersti Kägi taotlesid ringkonnakohtus mängufilmile keelu kohaldamist vähemalt hageja elu lõpuni, mis on kindlasti 30 aastat või rohkem.

Kõusaar ja tema esindaja vandeadvokaat Maria Mägi tahtsid filmile kehtestatud keelu tühistamist.

Mullu 12. mail keelas Harju maakohus mängufilmi «Magnus» avaliku esitamise ja levitamise kõikvõimalikes taasesitamist võimaldavates vormides, sealhulgas DVD-l, veebilehekülgedel ja muudel andmekandjatel Eestis ja teistes EL-i riikides seitsme aasta jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Kohtuotsuse jõustumiseni seati filmile esialgse õiguskaitse korras esitamise ja levitamise keeld.

«Ma ei arvanud, et Eesti riik anno Domini 2008 võrdub endise Nõukogude Liidu ja puna-Hiinaga,» ütles Kadri Kõusaar pärast kohtuotsust BNSile.

Filmi stsenarist ja režissöör on Kadri Kõusaar, produtsent Donal Fernandes, operaator-lavastaja Pavvel Sobczyk Poolast ning filmi tootjad Eesti Vitamin K Film ja Inglismaa Donus Films Limited.

«Magnus» on pärjatud mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil.
Filmile seatud keelust hoolimata on seda näidanud Tallinnas kinoliit ja Tartus Athena kultuurikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles