ERR.ee: majanduslangus mõjutab üha enam teatrite piletimüüki

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateater.
Draamateater. Foto: Peeter Langovits

Seoses majanduslangusega on teatrite piletimüügihoog raugemas - järjekorrad hõrenevad ning mõnelegi etendusele on võimalik saada pilet veel samaks õhtuks.

Olukord, kus näiteks Tallinna Linnateatrisse tuli piletid mitu kuud ette broneerida, on muutumas teatrimüüdiks. Näiteks Priit Võigemasti uuslavastusele «Hecuba pärast» võis veel sama päeva õhtukski pileti osta, vahendas ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Linnateatri direktori Raivo Põldmaa sõnul on aprillikuu etendusteks praeguse seisuga 10 protsenti ehk ligi 500 piletit veel müümata.

Draamateatri kassadesse jõuab tänu aasta alguses kergitatud piletihindadele umbes sama piletiraha, mis mullugi, kuid teatrikülastajad on teatri juhi Rein Oja sõnul muutunud pisut hinnatundlikumaks.

Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene on saalide 80-protsendise täituvusega igati rahul. Tartu teatripublik on lojaalne, aga otsib neil päevil teatrist pigem mõnusat ajaviidet kui tõsiseid tükke, selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles