ERR.ee: Rakveres arutati permikomi kultuuri tulevikku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit on Venemaa väikerahvastele eraldanud 2,5 miljonit eurot, kuid kardetavasti jõuab sellest sihtgrupini vaid kolmandik.
Euroopa Liit on Venemaa väikerahvastele eraldanud 2,5 miljonit eurot, kuid kardetavasti jõuab sellest sihtgrupini vaid kolmandik. Foto: Corbis / Scanpix

Soome-ugri rahvaste konsultatiivkomitee arutas Rakveres permikomi kultuuri tulevikku ja tundis huvi Euroopa Liidu abiraha liikumise kohta Venemaal.

Euroopa Liit on Venemaa väikerahvastele eraldanud 2,5 miljonit eurot, kuid kardetavasti jõuab sellest sihtgrupini vaid kolmandik, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Euroopa Liidu poolt Venemaa soomeugrilastele eraldatud rahast kulub soome-ugri rahvaste konsultatiivkomitee liikme Tõnu Seilenthali andmeil tervelt 1,6 miljonit kõrvaliseks tegevuseks. Raha jagamine maksab kahtlemata ka midagi, kuid Venemaal näib see väga kallis tegevus olevat.

Permikomi rahva probleem on aga väga tõsine: Venemaa tahab liita permikomide kultuuriasutused üheks rahvuskultuurikeskuseks, sest majanduskriisis riik saab sel moel kultuuri toetamiseks kuluvat raha kokku hoida. Permikomid jäid mõne aasta sõnaõigusest oma maal ilma, kuna Permikomi autonoomne ringkond ühines oluliselt rikkama Permi oblastiga.

Soome-Ugri Rahvaste Konsultatiivkomitee liikme Tõnu Seilenthali sõnul on permikomid majanduslikus mõttes näinud, et nende elu ei ole ühinemise tagajärjel paremaks läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles