Järvi: linnahall kontserdisaaliks!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi
Neeme Järvi Foto: Peeter Langovits

Neeme Järvi, palju õnne! Kuidas läheb ja mis käsil?

Hästi läheb! Avasime hooaja Tallinnas ja Genfis. Heliplaadistasin Glasgow’s.

Interpretatsioonipreemia saajad on väärikas klubi, aga kas teeb rõõmu ka või käivad teiesuguse kõikevõitnud mehe jaoks preemiad lihtsalt asja juurde?

Teeb rõõmu ikka, sest interpreteerin koos ERSOga, kellega mul on suur rõõm musitseerida. Maailmaklass! Vireleme aga ruumipuuduses ja vist jäämegi. Eesti Kontserdi ja Estonia ülemvõim. ERSO on Eesti parim ja ainus kõrgetasemeline, arvestatav kollektiiv.

Mure on, et keegi ei saa aru, et Eestisse on vaja ehitada ooperiteater ja korralik kontserdisaal ERSO-le. ERSO-l pole kuskil olla. Aga mitte Eesti Rahva Muuseumi pole vaja, milline neelab kõik riigi raha.

Kas tõesti siis pole asjast aru saajat? Muusikapäeval julgen seda öelda ja meelde tuletada. Ainult muusikaga oleme siiani maailmas tuntud ja see jätkub.

Miks linnahalli puhul ei räägita just nende kahe hoone vajalikkusest!? Et sinna ehitada uus saal ja ooperiteater. See on minu mure olnud ja jääb.

Eestisse tulete 22. novembril, kui ERSOga on kavas Tšaikovski, Šostakovitš ja Lemba, ning sama kavaga lähete kaks päeva hiljem ka Peterburi. Milline tähendus on teie jaoks sel kontserdil?

Väga tähtis kohtumine ERSOga ja Eesti publikuga ning traditsiooniks peaks saama meie aastatepikkune kontakt Peterburiga ja sealse filharmooniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles