Filmifestivalil MereKino näidatakse põnevaid mereteemalisi filme

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«AHTO. Unistuste jaht»
«AHTO. Unistuste jaht» Foto: Pressifoto

2. kuni 6. novembrini toimub kinos Sõprus rahvusvaheline filmifestival MereKino, mis toob koostöös Merekultuuriaasta ja elustiilifestivaliga Surfilaager publikuni värsked mereteemalised filmid. 

Festivali programm koosneb peamiselt dokumentaalidest, kuid pühapäev on mõeldud eelkõige lastele ja noortele. Filmis «Paadimeister» astub üles kuulus näitleja Christopher Lloyd, kes peaks olema paljudele tuttav filmitriloogia «Tagasi tulevikku» hullu leiutajana. MereKino filmid on jaotatud temadesse: kolmapäev on avapäev, neljapäeval näidatakse filme võistlus- ja ümber maakera purjetamisest, reedeks on välja otsitud kaks paadiehitusfilmi ning laupäeva nimetame mere-variaks, sest toimuvad kolme filmi korduslinastused.

MereKino avab alles järgmisel aastal linastuva filmi «AHTO. Unistuste jaht» eriformaadiline ettekanne, kus filmitegijad on valmis kergitama saladusloori leitud materjalidelt, rääkima filmi valmimisprotsessist, Ahto Valteri elust ja reisist ning näitama esimest korda laiemale üldsusele suurel ekraanil unikaalseid kaadreid, mis filmilindile jäädvustatud kangelasliku reisi jooksul 1938-1940.

Linastub ka film «Pühapäevapurjetaja», mis räägib ühe tuntuma ja jälgituma regati Volvo Ocean Race sünniloost ühe meeskonna õnnestumise kaudu. Lisaks kinoteosed algajast pikamaapurjetajast («Kahe kodu vahel: merehundi odüsseia») ja Kariibidel kaduvast paadiehitusoskusest («Hääbuv puri»).

Kõik linastuvad filmid on inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega, laste- ja noortefilm «Paadimeister» on eestikeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles