Mõnus ja mereline Kuressaare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnulennult: Kuressaare kesklinn ja rannapiirkond.
Linnulennult: Kuressaare kesklinn ja rannapiirkond. Foto: Kristjan Lillimägi

Arter võtab sel suvel järjest ette armsad Eesti linnad, et pakkuda inspiratsiooni mõnusateks väljasõitudeks ning avastada uut ja ka unustatud vana. Suvelugude sarja avab Kuressaare, Eesti suurima saare pärl.

Kuressaare traditsioonilised turismirajad kulgevad ümber vana piiskopilinnuse ja kesklinnas, aga tegelikult tasub vaadata neist kaugemale – kuna linn on väike, võib seda teha nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kuressaares leidub imelist puitarhitektuuri ja armsaid omanäolisi linnaosi. Nendega lähemalt tutvumiseks võib võtta appi näiteks Kuressaare «Jalutaja teejuhi» raamatu.

Üks piirkond, kuhu tasub uitama minna, asub kohe Rüütli ja Meri spaade taga. Orientiiriks võib võtta Lootsi ja Sadama tänavad, kus kunagine Tori kaluriküla on Kuressaare linnaga kokku kasvanud. Eriti maaliline on Väike-Põllu tänava linnapoolne ots. Kel suurem arhitektuurihuvi ja aega ka kaugemale vaadata, võib suunduda Uus- ja Vana-Roomassaare tänavate piirkonda, kus asuvad Kuressaare moodsaimad eramud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles