Film ükskõiksuse ületamisest tõi Eestisse tähtsa kuldmedali

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Kadak mängib filmis «Mai» peaosa.
Saara Kadak mängib filmis «Mai» peaosa. Foto: Kaader filmist

Rumeenias Suceavas lõppenud 78. rahvusvahelisel UNICA festivalil, mis on tähtsaim harrastus- ja mittekommertslike filmide festival maailmas, sai noorte professionaalsete filmitegijate arvestuses kuldmedali Maria Reinupi linateos «Mai». Ühtlasi tunnistas žürii selle festivali parimaks filmiks.

17-minutilises mängufilmis leiab noor tüdruk end hilisõhtul viimasest liinibussist koos kahe narkomaaniga, kellest ühe seisund pidevalt halvemaks muutub. Suutmata murda bussijuhi ja lisanduvate reisikaaslaste ükskõiksust, otsustab ta ise olukorda sekkuda.

Eesti esindajatest said veel pronksmedali Meel Paliale filmi «Kui tuleb päev» eest ja Tõnis Pill filmi «Kontrapunkt» eest. Kiituskirja teenisid Dmitri Domoskanov filmi «Algus» eest ja autorite kollektiiv Veronika Solovjova, Aleksandr Petra, Timofei Gluhhov ja Sergei Markov filmi «Ei saba ega soomuseid».

Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liidu juhatuse esimehe Jaak Järvise teatel sai kiitva hinnangu kogu Eesti programm.

Osales 130 filmi UNICA 30 liikmesriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles