Vaba Lava uus juht on Märt Meos

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Märt Meos.
Märt Meos. Foto: Sander Ilvest / Postimees

SA Vaba Lava nõukogu otsustas seoses senise tegevjuhi Steven-Hristo Evestuse lahkumisega ametist kinnitada teatri uueks tegevjuhiks Märt Meose.

Endine riigiprokurör ning SA Vaba Lava juhatuse liige ja tegevjuht Steven-Hristo Evestus teavitas täna, 25. septembril sihtasutuse nõukogu oma lahkumisotsusest. Evestus tõi oma lahkumise põhjustena esile teatrikeskuse majanduslikud ja kommunikatiivsed probleemid, mis on raskendanud asjaajamise ülevõtmist ja augustis tööd alustanud uue meeskonna sisseelamist.

SA Vaba Lava nõukogu sai ligi viis kuud ametis olnud seniselt tegevjuhilt Steven-Hristo Evestuselt lahkumisavalduse ning rahuldas selle. «Nõukogu mõistab, et teatrikeskuse tööd tänavu esimese kaheksa kuu jooksul varjutanud alarahastusest tulenevad probleemid ei teinud uue meeskonna komplekteerimist, hooajaplaanide elushoidmist ja Vaba Lava olemusse ning teatrivaldkonda sisseelamist lihtsaks ning tänab Steven-Hristot tehtud töö ja ausa otsuse eest,» märkis Vaba Lava nõukogu esimees Asko Talu. 

Märt Meos on üks Vaba Lava eestvedajaid alates organisatsiooni loomisest aastal 2010 ning täitis juhatuse liikme kohustusi ka käesoleva aasta maikuuni. Meos on produtseerinud üle 50 lavastuse ning omab koostöökogemust pea kõigi Eesti väiketeatrite ning väga paljude vabakutseliste näitlejatega.

Samuti on Meos viimaste aastate üks Eesti teatri tutvustajaid välismaal. Nõukogu tänab Märt Meost vastutuse võtmise eest.

Märt Meos

  • Sündinud 30. märtsil 1968 Rakveres.
  • Lõpetas aastal 1986 Kadrina Keskkooli ja aastal 1990 näitejuhtimise erialal Tallinna Pedagoogilise Instituudi.
  • Töötas aastatel 1990–1994 Rakvere teatris ja 1994–1998 VAT Teatris.
  • Alates 2000. aastast MTÜ Ühendus R.A.A.A.M.-is. On MTÜ Ühendus R.A.A.A.M.-i juht ja asutaja.
  • Vaba Lava idee autor ja juhatuse liige.
  • Produtsendina on Meos algatanud üle 43 teatrilavastuse. Kutsunud Eestisse lavastajaid Iraanist, Tšiilist, Venemaalt, Ameerika Ühendriikidest, Saksamaalt, Austriast jm. Tellinud Eesti autoritelt üle 35 näitemängu.
  • Tema produtseeritud tuntumaid teatrilavastusi: «Save Our Souls II, III», «HIV», «Eestisse sündinud», «Külmetava kunstniku portree», «Misjonärid» (koostöös Rakvere teatriga), «Põrgu wärk», «Kits viiuli ja õngega», «Minust jäävad ainult laulud», «Under», «Sõdur», «Eesti asi», «Võlg», «Keiserlik kokk», «Vahepeatus», «Tuult tiibadesse», «Jõud», «Antigone», «Pruutide kool», «Tühermaa», «Pärast surma Jendalis», «Soolo», «Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma», «Titanicu orkester», «Mõnikord on kõik nii selge», «Fenomen», «Libahunt», «Aleksei Karenin», «Vannutatud neitsid», «Vanapagan» jt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles