Linkin Parki taasühinemine läks veel kibedamaks: varalahkunud laulja Chester Benningtoni poeg on vihane

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Linkin Parkis laulab nüüd bändist Dead Sara tuntud Emily Armstrong.
Linkin Parkis laulab nüüd bändist Dead Sara tuntud Emily Armstrong. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/Scanpix
  • Linkin Parki endise laulja Chester Benningtoni 28-aastane poeg on bändi uutes plaanides pettunud.
  • Bänd võttis Chesteri kohale naislaulja, kelle ümber on lahvatanud skandaal.
  • Linkin Parki uus album ilmub novembris ning kohe minnakse üle kaheksa aasta tuurile.

Linkin Parki eelmise laulja, endalt 2017. aastal elu võtnud Chester Benningtoni poeg Jaime kirjutas sotsiaalmeedias, et uue albumi ning tuuriga rüvetab Linkin Park tema isa mälestust. Nii keerulist comebacki Linkin Park kindlasti ei oodanud.

Eelmisel nädalal teatas nu metal ansambel Linkin Park, et on uuesti ühinenud ning võtnud uue laulja Emily Armstrongi, asendamaks 41-aastaselt enesetapu sooritanud Chester Benningtoni.

Uue laulja välja kuulutamise järel hakkasid pinnale tulema sünged varjud Armstrongi minevikust ning nüüd on isegi Chester Benningtoni 20ndates poeg Jaime öelnud, et uue albumi ja tuuriga rüvetatakse tema isa mälestust.

Linkin Park naases muusikaareenile võimsa lubadusega uuesti tuurile minna, samuti avaldati värske laul «The Emptiness Machine» ning hõigati välja stuudioalbum, mis esitleb ka uut lauljat Emily Armstrongi.

Kohe pärast Linkin Parki teadaannet algasid aga probleemid, sest tuli välja, et Emily Armstrong olevat seotud saientoloogiaga ning astunud välja saientoloogist näitleja Danny Mastersoni kaitseks, kes mõisteti süüdi vägistamises.

Mike Shinoda ja Emily Armstrong.
Mike Shinoda ja Emily Armstrong. Foto: Jordan Strauss

Värskelt Linkin Parkiga liitunud Emily Armstrong pakkus omalt poolt ähmase selgituse, öeldes: «Tunnistan, et minu hinnang sellele inimesele oli vale. Pärast seda pole ma temaga kordagi rääkinud.»

Vaatamata avalikule vabandusele leidsid paljud Linkin Parki fännid, et oma vaadete tõttu ei sobi Emily Armstrong Linkin Parkis laulma, samuti andis bändi kitarrist Brad Delson ootamatult teada, et siiski ei plaani Linkin Parkiga tuurile minna. Delson oli üks Linkin Parki asutajaliikmeid.

Nüüd on leegid Linkin Parki taasühinemise ümber läinud veel kuumemaks, sest bändi otsust teha album ja tuur uue lauljaga kommenteeris Chester Benningtoni poeg Jaime Bennington, kes tegi pettunud postituse Instagramis.

Jaime Bennington viitas postituses Mike Shinodale, Linkin Parki ühele asutajaliikmele, kes on olnud bändis üks juhtivaid jõude 1996. aastast saati. «Mike Shinoda kustutas vaikselt reaalajas mu isa elu ning pärandi... ja seda veel ülemaailmsel enesetappude ennetamise teadlikkuse kuul.»

Jaime Bennington tegi mitu pahast Instagrami postitust, kritiseerides oma isa Chester Benningtoni bändi uut suunda.
Jaime Bennington tegi mitu pahast Instagrami postitust, kritiseerides oma isa Chester Benningtoni bändi uut suunda. Foto: Kuvatõmmis

Ka Jaime Bennington viitas mitmele tumedale asjaolule Emily Armstrongi minevikust, sealhulgas tema sidemetele saientoloogiakirikuga ning Danny Mastersoni toetamisega.

Masterson mõisteti süüdi kahe naise vägistamises ning talle määrati mullu 30 aasta pikkune vanglakaristus.

Emily Armstrongi minevikule viitas esmalt bändi The Mars Volta laulja Cedric Bixler-Zavala, kelle abikaasa Chrissie Carnell-Bixler on samuti süüdistanud Mastersoni seksuaalses rünnakus.

«Kas su fännid teavad su sõbrast Danny Mastersonist? Sinu vägistajast sõbrast?» kirjutas Carnell-Bixler.

Chester Bennington
Chester Bennington Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters / Scanpix

Jaime Bennington lisas, et Linkin Park ei ole osanud adresseerida oma mitmekesise fännibaasi muresid. Benningtoni hinnangul ei ole bändi käitumine midagi sellist, millega inimesed peaksid harjuma.

Legendaarse Chester Benningtoni poeg arvab, et bänd on rikkunud oma fännibaasi usaldust ning muutunud seniilseks ja taktitundetuks. 

«Praegu ma võin kihla vedada, et teil Linkin Parki tüüpidel puudub igasugune austus! Te ei tõmmanud mind haneks!» kirjutas 28-aastane poeg.

Linkin Parki uut lauljat Emily Armstrongi teatakse ka Ameerika rokkbändist Dead Sara.
Linkin Parki uut lauljat Emily Armstrongi teatakse ka Ameerika rokkbändist Dead Sara. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP CAAP414

Linkin Parki uut lauljat ümbritsev kära on jaotanud fännid kaheks: ühed leiavad, et Armstrongile tuleks anda võimalus ning lubada Linkin Parkil jätkata uue materjaliga, teiste meelest ei ole nii kahtlase minevikuga laulja palkamine Chester Benningtoni suhtes austav.

Linkin Parki praeguses koosseisus on vanad liikmed Mike Shinoda, Brad Delson, Joe Hahn, Dave Farrell, uus laulja Emily Armstrong ja uus trummar Colin Brittain.

Linkin Park alustab oma tuuri «From Zero» sellel kuul ning uus album ilmub 15. novembril.

Tagasi üles