ESMAKORDNE Eesti animafilm pandi kõigi laste lemmik-arvutimängu sisse

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
«Miisufy» linastub ühes maailma populaarsemas mängus «Minecraft».
«Miisufy» linastub ühes maailma populaarsemas mängus «Minecraft». Foto: Aaa Creative

Käesoleva aasta alguses Sundance’i ja maailma suurima lühifilmide festivali Clermont-Ferrandi võistlusprogrammidesse valitud Liisi Grünbergi debüütanimafilm «Miisufy» jõuab oktoobris populaarsesse mängukeskkonda Minecraft. Kokku linastub Minecraftis 13 lühifilmi, mida saab vaadata üle kogu maailma.

«Miisufy» keskmes on Miisufy-nimelises äpis tegutsev digikass Miisu, kes alustab inimeste vastu mässu. Filmi idee on tõukunud Tamagotchist. Sel juhul vaadeldakse olukorda aga läbi äppi suletud digitaalsete lemmikloomade silmade.

«Filmi idee, visuaalne stiil ja hoogne vool sobivad ideaalselt mängukeskkonda. Lühifilmide vallas on konkurents ülitihe ja mul on hea meel, et just «Miisufy» sõelale jäi,» kommenteerib filmi idee autor ja produtsent Aurelia Aasa («Sierra», 2022).

«Minecraftis on iga kuu enam kui 160 miljonit aktiivset mängijat ja lühifilmide mängukeskkonda viimine on geniaalne idee. Seekordne lühifilmide valik koosneb suures osas ka tempokatest, vaba narratiiviga filmidest, mis kaootilisse keskkonda sobivad,» lisab ta.

Liisi Grünbergi lavastatud ja Aurelia Aasa produtseeritud «Miisufy» valiti Sundance’i filmifestivalile 12 000 lühifilmi seast.
Liisi Grünbergi lavastatud ja Aurelia Aasa produtseeritud «Miisufy» valiti Sundance’i filmifestivalile 12 000 lühifilmi seast. Foto: Aaa Creative

Minecraftis toimuvat filmifestivali organiseerib Unifrance. Teist korda toimuv online-festival toimub 11. oktoobrist kuni 3. novembrini. Minecraftis näeb filme vahemikus 18.–21. oktoober.

«Miisufy» esilinastus möödunud aasta septembris Helsinki rahvusvahelisel filmifestivalil ning on pärast seda jõudnud kümnetele mainekatele festivalidele nii Euroopas kui Ameerikas, võites muuhulgas AFI Festi žürii eripreemia.

Filmi režissöör ja kunstnik on Liisi Grünberg, produtsent ja stsenarist Aurelia Aasa, animaatorid Hleb Kuftseryn ja Liisi Grünberg, helilooja Aigar Vals, helirežissöörid Martin Kikas ja Aigar Vals, häälenäitleja Maria Ehrenberg, lisataustade kunstnik Nina Ovsová, tootja AAA Creative.

Filmi arendust ja toomist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Kultuurkapital.

Tagasi üles