Kunstist ja mitte ainult lennujaamadest

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Viir, seeria «Sweet Smiles and Golf Clubs».
Sigrid Viir, seeria «Sweet Smiles and Golf Clubs». Foto: Repro

Näitusel «International Fun» on eksponeeritud viie välismaa ning kuue eesti kunstniku teoseid. Võrdlusmomendina kannab välja kohalikele kunstnikele omane meisterlikult hoolas materjalikäsitsus versus välismaa autorite nupukad ready-made reprodutseerimislahendused. Näitus püstitaks justkui küsimuse, kuidas olla rahvusvahelise profiiliga kunstnik ja asjast veel ka lõbu tunda.

Galeriist on sedakorda saanud  pind, milles samamoodi kui lennujaama reisiterminalis õhkutõusu oodata ning ajaviiteks tax-free-poest läbi astudes näha kunstnikke ja nende teoseid.

Külastajat juhatatakse ruumis läbi erinevate tsoonide. Kohe vasakut kätt näeme esimesena Paranoia kirjastuse muuseumipoe nurka, kus jalutamisest väsinud inimene saab jalga puhata. Esirindelt leiame veel Michèle Pageli pagulaskriisi turvatsooni, mis suhestub ruumi keskmesse paigutatud Flo Kasearu libastumisohtliku (tragi)koomilise versiooniga Euroopa Liidu lipust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles