ERR.ee: Andrus Kallastu algatas Pärnus muusikafestivali

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kallastu.
Andrus Kallastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Helilooja Andrus Kallastu on Pärnus käima pannud omanimelise muusikafestivali, tänavune festival kannab nime «Ood armastusele.»


Kallastu festivali kavva mahub kuus eriilmelist kontserti, kus segunevad nii muusika- kui kunstiliigid, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Avakontserdi Urban Sounds elektroonilistele helidele on järgnemas akustilist muusikat, näha saab Kaspar Ausi koreograafiat ning kõige taustaks Pärnu kunstihallis toimuvatel kontsertidel ameeriklase Steve Vanoni kogust pärit lõunaosariikide rahvakunsti ja sealsete autsaiderite taieseid.

Tuleval reedel kõlab festivalil ka üks esiettekanne - vokaalinstrumentaalteos «Ood armastusele,» mis helilooja Kallastu sõnul on inspireeritud klassikalisest «Ülemlaulust.»

«Mõte sai alguse kolm aastat tagasi, kui ma sain 40-aastaseks,» rääkis ta. «Ma ei olnud pikka aega korraldanud oma sugulastele ühtegi sünnipäevaüritust ja lihtsalt pakkusin oma sugulastele, kes võib-olla täpselt ei teagi, millega ma tegelen, ühe väikse valiku enda loomingut. Ja oli vaja nimetus panna, siis lihtsalt sai selline nimi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles