Sedasi kõik lõppeski: Matthew Perry esitas oma surmapäeval traagilise palve

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Matthew Perry tarvitas surmale eelnenud nädalatel ohjeldamatult illegaalset ketamiini.
Matthew Perry tarvitas surmale eelnenud nädalatel ohjeldamatult illegaalset ketamiini. Foto: Brian Ach / Invision / AP
  • Matthew Perry sai surmapäeval mitu illegaalset ketamiinisüsti.
  • Perry ostis surmale eelnenud nädalatel tuhandete dollarite eest ketamiini.
  • Perry esitas oma assistendile vahetult enne surma traagilise palve.

Uued dokumendid paljastavad, mis täpselt toimus enne Matthew Perry ketamiini väärkasutusest tingitud surma. Võimud on esitanud süüdistusi viiele inimesele, sealhulgas kolmele arstile, Perry isiklikule assistendile Kenneth Iwamasale ning niinimetatud Ketamiini Kuninganna Jasveen Sanghale, kes kõik võimaldasid Perryl illegaalselt tarvitada rohkem ketamiini, kui talle retseptiga ette oli nähtud. On ka ilmsiks tulnud, mis oli Perry viimane palve enne surma.

Matthew Perry sai depressiooni raviks oma arstilt raviks ketamiini, kuid soovis ligipääsu rohkemale ketamiinile, kui tal retseptiga oli võimalik seaduslikult saada.

Selleks sai Perry koos oma assistent Kenneth Iwamasaga 30. septembril kokku doktor Salvador Plasenciaga, kes hankis soovitud ketamiini ühe teise arsti, Mark Chavezi kaudu. Iwamasa maksis Plasenciale ketamiini eest 4500 dollarit sularahas ning arst isegi demonstreeris assistendile, kuidas ketamiini süstida tuleb. Plasencia hiljem kirjutas Mark Chavezile sõnumi, milles märkis, et kogu situatsioon «nägi välja nagu mingi halb film».

Järgneval nädalal süstis Iwamasa Perryle mitu doosi ketamiini ning isegi kirjutas Plasenciale, et leidis pärast mõningast harjutamist süsti tegemiseks ideaalse koha. Ta hakkas Plasencialt veel ketamiini ostma. Nad kohtusid edasi ning Iwamasa kulutas mitu tuhat dollarit Perry raha, et ketamiini juurde saada. Kõik tehingud olid mõistagi illegaalsed.

«Sõprade» fännid mälestasid Perryt New Yorgis.
«Sõprade» fännid mälestasid Perryt New Yorgis. Foto: Janet Mayer / Startraksphoto.com

Oktoobrikuus õnnestus Iwamasal veel rohkem ketamiini saada Perry tuttava Erik Flemingi kaudu, kes oli vanasti režissöör ja produtsent (näiteks tegi ta 1999. aastal lastefilmi «My Brother the Pig», kus mängisid Scarlett Johansson ja Eva Mendes). Fleming viis Iwamasa kokku Jasveen Sanghaga, niinimetatud Ketamiini Kuningannaga.

Perry ja Iwamasa maksid Sanghale kahekümne viie annuse eest 5500 dollarit ning Fleming tõi aine Perryle koju.

Päev enne kohaletoomist maksid Perry ja Iwamasa ka Plasenciale 21 000 dollarit, et temaltki ketamiini juurde saada. Juba siis tekkis Perryl pärast süsti hoog ning Iwamasa sõnul hoiatas Plasencia Perryt, et nüüd aitab. 20. oktoobril sai Perry viimase legaalse doosi ketamiini, kuid suurem osa tema tarvitatud ketamiinist omandati illegaalselt sellega äritseva võrgustiku kaudu.

28. oktoobril, Perry surmapäeval, tegi Iwamasa talle kell 8.30 hommikul süsti, siis veel ühe kell 12.45 ning viimase kell 1.30. Iwamasa sõnul esitas mullivanni roninud Perry talle palve: «Tee üks pirakas», viidates plaanitud süstile. Iwamasa läks korraks omi asju ajama ning tagasi tulles leidis ta Perry mullivannist surnuna.

Tagasi üles