Varalahkunud laulja Chester Benningtoni ema on murtud: poja bänd reetis mu

Toimetaja: Kultuuritoimetus
Copy
Linkin Parki laulja Chester Benningtoni jäi meelde võimsa häälega. Mees võttis endalt elu 2017. aastal ja tema bändikaaslased lubasid Benningtoni emale, et annavad talle kõigepealt teada, kui plaanivad uue laulja võtta. Aga sellest lubadusest ei peetud kinni.
Linkin Parki laulja Chester Benningtoni jäi meelde võimsa häälega. Mees võttis endalt elu 2017. aastal ja tema bändikaaslased lubasid Benningtoni emale, et annavad talle kõigepealt teada, kui plaanivad uue laulja võtta. Aga sellest lubadusest ei peetud kinni. Foto: Tim Holt/
  • Chester Benningtoni ema sai bändi uuest lauljast teada Google'ist, mitte poja bändikaaslastelt.
  • Poja bändikaaslane Mike Shinoda olevat kunagi öelnud, et bänd kõlaks naislauljaga paremini.
  • «Bänd näeb kõvasti vaeva, et oma minevik ära kustutada,» leiab murtud ema.

Varalahkunud Linkin Parki laulja Chester Benningtoni ema on raskelt haavunud Linkin Parki otsusest jätkata uue laulja Emily Armstrongiga. «Tunnen end reedetuna,» ütles Susan Eubanks ajakirjale Rolling Stone. Ja selleks on ka põhjust.

Alternatiivroki ansambel Linkin Park tegi kuu alguses teatavaks, et lähevad kohe tuurile minna uue lauljaga, kelleks on Emily Armstrong.

Linkin Parki otsus bändile uus laulja võtta tuli kaheksa aastat pärast seda, kui bändi eelmine laulja Chester Bennington endalt elu võttis. Lisaks sellele, et uue lauljaga jätkamist kritiseeris hiljuti Benningtoni poeg, on seda nüüd hukka mõistnud ka varalahkunud laulja ema, sest Benningtoni bändikaaslased ei pidanud kinni tähtsast lubadusest.

Linkin Park 2008. aastal Vilniuses.
Linkin Park 2008. aastal Vilniuses. Foto: Julius Kalinskas

41-aastaselt endalt elu võtnud Chester Benningtoni ema Susan Eubanks ütles, et ta tundis end reedetuna, kui bänd oma uut laulja esitles ning tuuri ja albumi välja kuulutas.

Eubanksi sõnul ei pidanud bänd vajalikuks temale sellest ette teatada - ta sai uuest lauljast Emily Armstrongist teada koos ülejäänud maailmaga 5. septembril, kui bänd esitles uhiuut laulu «The Emptiness Machine» ja andis teada tuurist, mis tähistab nende taasühinemist.

Linkin Parki uut lauljat Emily Armstrongi teatakse ka Ameerika rokkbändist Dead Sara.
Linkin Parki uut lauljat Emily Armstrongi teatakse ka Ameerika rokkbändist Dead Sara. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP CAAP414

Bänd praegu uue lauljaga juba tuuritab, kuid Chester Benningtoni emas tekitab see reedetud tunde.

Bändi taasühinemine on tekitanud vastakaid tundeid ka Linkin Parki fännide seas, sest paljud bändi austajad leiavad, et Chester Bennington mängis ansambli populaarsuses tähtsat rolli ning Linkin Parki liikmed peaksid lihtsalt muudele projektidele pühenduma. Ilma Benningtonita ei tohiks olla ka Linkin Parki, on nii mõnedki fännid kindlad.

Leidub ka fänne, kes on otsustanud Emily Armstrongile võimaluse anda, kuid uue laulja suhtes on palju kõhklusi ka põhjusel, et Armstrongil on sidemed saientoloogiaga. Seejuures olla Armstrong toetanud saientoloogide ridadesse kuuluvat näitleja Danny Mastersoni, kes mõisteti süüdi vägistamises.

Rolling Stone'ile antud intervjuus ütles Susan Eubanks: «Bänd näeb kõvasti vaeva, et oma minevik ära kustutada.» Chester Benningtoni ema ütles, et tema poja kunagised bändikaaslased olid lubanud talle öelda, kui kavatsevad uuesti kokku tulla.

Linkin Parki endine ninamees Chester Bennington.
Linkin Parki endine ninamees Chester Bennington. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Seda nad siiski ei teinud. «Tunnen end reedetuna. Nad kinnitasid mulle, et kui nad plaanivad midagi teha, annavad nad mulle teada. Aga nad ei andnud. Ja nad ilmselt teadsid, et ma ei saa olema rõõmus. Ma olen väga endast väljas.»

Eubanks oli varasemalt suhelnud Linkin Parki laulukirjutaja ja kaasvokalisti Mike Shinodaga, sest bändil oli mõte anda välja kunagisi avaldamata lugusid, kus laulab Bennington. Selle asemel tuli bänd hoopis välja teadaandega, et tulemas on täiesti uus album täiesti uue lauljaga, kellel tagatipuks on kahtlust äratav minevik.

Mike Shinoda ja Chester Bennington.
Mike Shinoda ja Chester Bennington. Foto: STEVE MARCUS

«Ma sain Google'i kaudu teada, et Emily Armstrong bändiga liitunud on,» ütles Benningtoni ema. «Kui ma lähen Google'isse midagi otsima, siis sageli näen esimese asjana Linkin Parki. Ja ma nägin kõigepealt uudist, et nad plaanivad teadaannet. Ja kogu nädala jooksul olid nad Google'is mul tipus.»

Eubanksi sõnul olevat Shinoda ükskord Benningtonile öelnud, et Linkin Park kõlaks naislauljaga paremini. Bennington kord väitis emale, et kui ta peaks Linkin Parkist ära minema, siis ilmselt võtaks tema bändikaaslased lauljaks naise. «Minu meelest ei ole kellelgi selline hääl,» ütles Susan Eubanks oma varalahkunud poja kohta Rolling Stone'ile. 

Tagasi üles