Galerii: uue raamatu rekordiline tiraaž üllatas Oksanenigi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitletakse Nokia kontserdisaalis Sofi Oksaneni romaani «Kun kyyhkyset katosivat» («Kui tuvid kadusid» - eesti k), mille esimene trükk ulatub 100 000 eksemplarini. Oksanen nentis päeval toimunud pressikonverentsil, et nii suur esimene tiraaž üllatas ka teda.

Kirjastaja otsustab, kui palju raamatuid trükkida ja loomulikult olin ma üllatunud, märkis Oksanen, kelle hinnangul on nii suur esimene tiraaž tohutu.

Oksanen rääkis, et on pikka aega tahtnud teha raamatuesitlust lugejatele, sest tavaliselt on need ainult ajakirjandusele. «See on autorile väga tähtis, sest ilma lugejateta poleks ka raamatuid,» märkis ta.

Oskaneni sõnul ei oska ta öelda, millest ta kirjutab tulevikus, näiteks kümne aasta pärast, kuid Soomes küsitakse talt sageli, kas ta on Eesti ajalooteemaga ühele poole saanud? «Selline küsimus eeldab, et sa saad panna ühe riigi ajaloo ühte raamatusse, mis pole võimalik,» lausus kirjanik. «Iga riigi ajalugu on lõputu.»

Oksanen ei osanud öelda, millal võiks «Kui tuvid kadusid» ilmuda inglise keeles. Eestikeelne tõlge ilmub Varrakult 28. novembril.

Lisaks toimub täna Nokia kontserdisaalis Oskaneni romaanil «Puhastus» põhineva filmi maailmaesilinastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles