«Jaak oleks olnud hea mafiooso!»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Sevastjanov.
Valeri Sevastjanov. Foto: Jaanus Piirsalu

Jaak Joala loobus teadlikult esinemistest, sest ei tahtnud kaasa minna uute mängureeglitega 1980ndate teisel poolel, kui Nõukogude Liidus algas perestroika. Nii väidab Peterburi helilooja Valeri Sevastjanov, kes kirjutas 1980ndate alguses Joalale mitu laulu.

Kõige tuntum Sevastjanovi (68) kirjutatud laul Joala repertuaaris oli «Jääda iseendaks» (vene k «Быть самим собой»). Joala esitas seda laulu 1981. aastal tollase Kesktelevisiooni populaarseimas muusikasaates, aastalõpusõus «Kutsuv tuluke». Kuigi kaks aastat tagasi lahkunud armastatud lauljast on avaldatud mitu raamatut ja tehtud hulk saateid, pole kusagil eriti räägitud tema sõpradest ja tuttavatest Venemaal, kus Joala oli omal ajal tohutult populaarne.

-Valeri Sevastjanov, kuidas teie Jaak Joalaga tuttavaks saite ja millal teda viimati nägite?

Peterburis, toonases Leningradis, toimus galakontsert, kus Joala kaasa tegi, aasta oli vist 1981. Viktor Reznikov (helilooja, kes kirjutas samuti Joalale mitu laulu – J. P.) teadis teda ja käis mulle peale: sul on paar pooleli lugu, näita neid õige Joalale, talle kindlasti meeldivad. Nii läkski. Meil ei olnud nii lähedast sõprust, nagu mul oli näiteks Larissa Dolina või Anne Veskiga. Ma ütleks, et oli distantsiga sõprus. Väga head tuttavad olime kindlasti.

Viimane kord kohtusime 1986. aastal, kui tal oli ansambliga Leningradis kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles