«Viplalast» sai kinolevi üllatushitt

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Viplala», pisikeste inimeste seiklus suures maailmas.
«Viplala», pisikeste inimeste seiklus suures maailmas. Foto: Kaader filmist

2015. aasta Eesti kinolevi esilinastuste edetabeli suurimaid üllatajaid on Hollandi lastemängufilm «Viplala», mis kogus 32 749 vaatajat.

276 filmi seas 26. kohal platseeruv ja eesti keelde dubleeritud linateos on ühtlasi edetabeli esimene Euroopa film – kui Eesti enda, aga ka Suurbritannia ja USA koostöös valminud löökfilme mitte arvestada.

«See oli ka mulle väga suur ja tore üllatus,» ütles filmi levitaja Mati Sepping. «Mõtlesin, et kui saab 10 000 vaatajat, on juba väga hästi – tuli üle 30 000!»

Menu võimalike põhjustena toob ta välja tuntud kangelase, kellele andis oma hääle Märt Müürisepp, aga ka hea reklaami ja koolidele korraldatud seansid. Tavalisemalt pidulikumale esilinastusele kutsus Hollandi saatkond ka peaosatäitja Géza Weiszi.

Oktoobris levisse jõudnud film on üksikute seanssidena siiani kinokavades.

«Viplala» vaatajate hulk on rekordiline ka Mati Seppingu firmale Estinfilm, mis on levitanud Euroopa filme üle kümne aasta, sealjuures on ta Eestisse toonud ligemale 30 lastefilmi.

2015. aasta kinolevi edetabelit juhib film «Käsilased» 156 104 vaatajaga, viimasel kohal on Eesti dokumentaalfilm «Vaikuse kutse» 42 vaatajaga. Kokku on tabelis 276 filmi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles