Toomas Järveti film linastub Marokos ja Belgias

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Karmil pinnal».
«Karmil pinnal». Foto: Kaader filmist

Põhja-Aafrika suurim dokumentaalfilmide festival FIDADOC, mis leiab 2.-7. maini aset Agadiri linnas Marokos, näitab lõpufilmina Toomas Järveti linateost «Karmil pinnal».

Korraldajad on kohale kutsunud ka filmi peategelase, palestiinlasest nüüdistantsija Maheri, kes viib nädala jooksul läbi töötoa kohalike tantsijatega ning mille tulemusena sündivat tantsulist lühivormi esitletakse festivali lõpetamisel.

Lisaks Agadirile näidatakse kolme valitud linateost, mille hulka kuulub ka «Karmil pinnal», Casablancas CasaDocksi filmipäevadel. 

Filmi autori Toomas Järveti sõnul loodetakse, et tänu festivalile õnnestub filmi levitada ka araabiakeelses maailmas. Pooleli on läbirääkimised Maroko telekanaliga 2M.

Mai lõpus esitletakse filmi ka Brüsseli suurima kunsti- ja kultuurikeskuse Bozar korraldatavatel filmipäevadel «Palestine with Love». Linastuvad filmid on osa suuremast aprillist juunini toimuvast Palestiinale pühendatud kultuuriprogrammist. Kokku näidatakse nelja filmi ja linastustele järgnevad kohtumised filmi autoritega.

«Karmil pinnal» peategelaseks on endine Palestiina poliitvang Maher, kes teeb oma elus kannapöörde ning leiab uue kire nüüdistantsus, mis on konservatiivses islami ühiskonnas enam kui kahtlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles