Tätte ajastu linnateatris saab ümber

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Simmul näitemängus «Meeletu».
Rain Simmul näitemängus «Meeletu». Foto: Siim Vahur

Täna mängitakse Tallinna Linnateatri laval viimast korda Jaan Tätte näidendit «Meeletu», millega lõpeb vähemalt hetkel tosina jagu aastaid kestnud Tätte näidendite seeria selles teatris.



Pärast lavakunstikateedri lõpetamist aastal 1990 tuli Tätte näitlejaks toonasesse Eesti Noorsooteatrisse. Kuid peagi ei pakkunud teatritrollid enam täit loomingulist rahuldust ja tekkis tahtmine kirjutada näitemänge.



1997. aastal valminud esiknäidendi «Ristumine peateega» irooniline moto «Ma kirjutasin selle raha pärast» osutus omamoodi prohvetlikuks, sest tänaseks on «Ristumist peateega» maailmas lavastatud ligi kolme­kümnel korral.



Järgnesid näidendid «Sild», «200 aastat elu Eestimaal ehk piknik Reiu jõel», «Palju õnne argipäevaks!», «Kaotajad», «Meeletu» ja «Kaev» ning Nargen Operale kirjutatud «Latern».



2007. aastal lahkus Tätte linnateatrist ja tegutseb nüüd Vilsandil saarevahi ja vabakutselise loomemehena. Ning kuigi «Meeletu» lõpetab Tätte-seeria linnateatris, loodab teater kunagi mõne uue Tätte loo oma laval välja tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles