Kumus tuleb esimene kunstifilmide festival

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KuFFi plakat.
KuFFi plakat. Foto: Repro

4.–7. juunini toimub esmakordselt Kumu kunstifilmide festival ehk KuFF, mis on Eesti esimene filmi ja visuaalse kunsti suhetele keskenduv kultuurisündmus.

Nelja päeva jooksul näidatakse Kumu auditooriumis nii dokumentaalseid, lavastuslikke kui ka eksperimentaalseid kunsti- ja kunstnikufilme, mille autorid on ühel või teisel viisil seotud visuaalkunstiga ning teevad selle suhte oma töödes nähtavaks. See võib tähendada nii eraldi keskendumist filmi pildikeelele ja selle nihestamist, kunstimaailma siseelu dokumenteerimist kui ka filmi- ja videokunstistrateegiate ühendamist.

Kavas on näiteks Marge Monko, Helga Fanderli, Laure Prouvost´ ja Erkka Nissineni eriprogrammid, Peeter Toominga 1960-1980ndate dokumentaalfilmid ja Poola 1970ndate eksperimentaalfilmid, peale selle mitu mängufilmi alates Stanley Kubricku «Kellavärgiga apelsinist» ja lõpetades Peter Greenaway «Joonestaja lepinguga».

KuFF teeb koostööd ka Oberhauseni filmifestivaliga ja näitab nende arhiivi kuuluvaid materjale.

Festivali ajal on Kumu auditooriumi fuajees eksponeeritud Liina Siibi fiktiivsete filmiplakatite sari «Movie Posters».

Festivali korraldavad Anu Allas, Kati Ilves ja Mare Pedanik.

Kava vaata täpsemalt kuff.ekm.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles