Bryan Ferry esineb Tallinnas

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bryan Ferry
Bryan Ferry Foto: AP / Scanpix

9. oktoobril esineb Nordea Kontserdimajas laulja, Inglise kultusbändi Roxy Music asutaja ning lugude autor Bryan Ferry. Üle kümne aasta taas Tallinnas kontserdiga esinev muusik astub lavale live-orkestriga, esitades Roxy Musicu ja soololoomingu paremikku.

Bryan Ferry on pop- ja rokkmuusika üks stiilsemaid ja omanäolisemaid lauljaid ning laulusõnade kirjutajaid. Ferry teeb iga loo, mida esitab, täielikult iseenda omaks. Tema mahe ja võrgutav hääl ning hingematvalt elegantne esinemisstiil äratab ellu terve maailma, luues igast loost teatraalse vaatemängu ning tekitades rusutuse ja melodramaatilisuse vahele täiusliku pinge.

Ferry viimistleb oma loomingut lõputult stuudiotööde ja esinemiste abil, kirjeldades tihti romantika emotsionaalset teatrit eraku ja kõrvalise isiku pilgu läbi, ning püüdes parimal viisil kujutada armastust, üksindust, luksust ja eraldatust.

Olles Roxy Music asutajaliige ning peamine lugude autor, pani Ferry ise kokku iga detaili bändi imago juures – plaadiümbrisest lavakostüümideni.

Muusikakriitikud nimetavad Ferry esinemisi laitmatuks: nii pealtvaatajad kui ka nende alati elegantne muusika- ja stiiliikoon ise on äärmiselt rahul kontserdipaigas toimuva üle ning naudib iga hetke ilusa muusika saatel.

9. oktoobril esineb Bryan Ferry Nordea Kontserdimajas koos üheksaliikmelise live-orkestriga, mille koosseisu kuuluvad kitarri-, klahvpilli-, trummi-, basskitarri-, viiuli- ja saksofonimängijad ning taustalauljad.

Tallinna kontserdil kõlab nii Roxy Musicu kui ka Bryan Ferry soololoomingu paremik, sealhulgas sellised lood nagu «Slave to Love», «Bête Noire», «Don’t Stop the Dance», «Ladytron», «More Than This», «Love Is the Drug» jpt.

Kontserdipiletid tulevad müügile homme, kolmapäeval, 1. veebruaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles