Suri ülimenuka krimiromaanide sarja autor

Kultuuritoimetus
Uuendatud 29. aprill 2024, 15:54
Copy
Kirjanik CJ Samson.
Kirjanik CJ Samson. Foto: CJ Samsoni Facebook

Suri kirjanik CJ Sansom, kes oli peamiselt tuntud oma «Shardlake'i» romaaniseeria poolest. Ülimenuka krimiromaanide sarja, mille tegevus leiab aset Tudori-aegsel Inglismaal, autor oli 71-aastane, vahendab Guardian. 

CJ Sansomi surma põhjuseks oli 2012. aastal diagnoositud hulgimüeloom ehk haruldane ja ravimatu luuüdi kahjustav vähk.

Sansomi kirjastaja kinnitas uudist, märkides, et Sansom suri 27. aprillil, vaid mõni päev enne seda, kui «Shardlake'i» romaani «Dissolution» ainetel valminud telesaade voogedastusplatvormil Disney+ linastuma oleks pidanud. Seriaali peaosatäitjad on Arthur Hughes ja Sean Bean.

Sansom oli üks Suurbritannia enim müüdud ajalooliste krimiromaanide autor, kes on tuntud eelkõige oma mõistatusromaanide poolest, mille peategelane on vandeadvokaat Matthew Shardlake ja mille tegevus toimub Tudori-aegsel Inglismaal. Ta võitis oma karjääri jooksul mitmeid auhindu, viimati Crime Writers' Association Cartier Diamond Daggeri auhinna oma silmapaistva panuse eest krimižanrisse.

Sansomi viimaseks romaaniks jäi «Tombland». Romaani keskmes on taaskord vandeadvokaat Shardlake, kes töötas sedakorda 15-aastase leedi Elizabethi heaks ning uuris Elizabethi kauge sugulase John Boleyni mõrva. Romaani tegevus leidis aset 1549. aastal ehk kaks aastat pärast Henry VIII surma. 

CJ Sansomit eesti keelde tõlgitud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles