Juurikas. Viimane veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht / Scanpix

Selgusid Eesti meistrid lamamises

Nädalavahetusel toimusid Kuressaare sanatooriumis Eesti meistrivõistlused klassikalises lamamises. Meestest saavutas parima tulemuse Heino Tagurpidi spordiklubist Tallinna Madrats, teiseks jäi Maanus Põhk Unimütsi spordiklubist, kolmanda koha saavutas Janeks Jubapuu spordiklubist Anna Olla.

Naistest oli parim lamaja Heilike Pikk-Kõrv spordiklubist Narva Matšalka, teise koha saavutas Piret Kakssilm spordiklubist Võru Laululemb, kolmandaks jäi Margarita Uksepiit Kohtla-Järve Dünamost.

Klassikaline lamamine on spordiala, kus sportlased lamavad liikumatult teki all. Võidab see, kes lamab kõige kauem. Erinevalt moodsast lamamisest pole klassikalises lamamises lubatud lamamise ajal käia tualetis, samuti ei tohi sportlased süüa ja nina sügada.

Kahtlane ese lennujaamas

Eile avastasid turvafirma töötajad rutiinse turvakontrolli käigus Tallinna lennujaama ootesaalist kahtlase eseme, mistõttu reisijad evakueeriti lennu­väljalt.

Kohale kutsutud eridemineerijad uurisid, millega tegu. Kontrollimisel selgus, et tegemist on mängukorras klaveriga, millel mõned kerges või keskmises joobes lennureisijad ajaviiteks  «Koerapolkat» ja «Põdra maja» klimberdavad.

Reisijate ohutuse tagamiseks viidi klaver lennujaamast minema ning tehti Männiku karjääris kahjutuks.

Leiti Eesti vanim inimasula

Pärnu jõe kaldalt Sindi lähedalt avastati Eesti vanim inimasula. Radiosüsinikdateeringud ja asulast leitud loomakontide ning kalaluutükkide dateeringud paljastavad, et asula vanus on umbes 8900 aastat.

Arheoloogilistel väljakaevamistel selgus, et umbes kümme aastat tagasi tegutsesid asulas 9-klassiline kool, kauplus, postkontor, puidutsehh ja linavabrik. Nüüd on kõik need asutused likvideeritud. Viimasena lõpetas tegevuse hakkepuiduküttel töötav viljakuivati.

Eesti vanima inimasula elanik­konnast moodustavad suurema osa pensionärid, tööealisi inimesi elab asulas kaks.

Märgilise tähtsusega avastus avab ajalooteaduses ja arheoloogias uusi põnevaid perspektiive.

Teadlaste hinnangul võib sarnaseid muinasajast pärit inim­asulaid leiduda mujalgi Eestis.

Ainult digilehes

Barbi Pilvre: minu valijad on loomad.

***

Selgusid Maarjamaa ihaldatuimad vanamehed.

***

Pealekaebamise äpis avastati turvaauk, pealekaebajate andmed said avalikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles