Linnateatri vanim lavastus jõuab 150. mängukorrani

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Linnateatri lavastus “Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.”
Tallinna Linnateatri lavastus “Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.” Foto: Siim Vahur

Kolmapäeval, 13. novembril astub Tallinna Linnateatri lavastus «Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.» publiku ette 150. korda. Ümmarguse etenduste arvu täitumise puhul avatakse teatrimajas näitus ning esitletakse Pille-Riin Purje värsket raamatut «Vesiroos ja Paas».

A. H. Tammsaare romaanisarja «Tõde ja õigus» IV osal põhinev «Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.» esietendus Elmo Nüganeni lavastuses Põrgulaval 2006. aastal. Ehkki lavastusel on olnud kaks mängupuhkust, on see publiku rõõmuks leidnud mõlemal juhul tee tagasi lavalaudadele.

150. etenduse eel leiab Tallinna Linnateatris aset kaks pidulikku sündmust, mis on pühendatud lavastuse etenduste arvu juubelile.

Kolmapäeval, 13. novembril kell 16 avatakse Panso saalis näitus «Tammsaare Noorsooteatris/Linnateatris», kus saab tutvuda Tammsaare-aineliste lavastustega, mis ligi 50 aasta jooksul teatris on esietendunud.

Kell 16.30 esitletakse Panso saalis Pille-Riin Purje raamatut «Vesiroos ja Paas», mis on sündinud lavastuse «Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.» vaimus ning mille kaante vahelt leiab näiteks põnevaid intervjuusid erinevate osatäitjatega ning autori tähelepanekuid nähtud etendustelt.

«Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4.» pälvis esietenduse järel palju positiivset vastukaja, seda nii publiku kui teatrikriitikute poolt. Lavastus valiti ajakirja Teater. Muusika. Kino teatriankeedis parimaks lavastuseks 2005/2006 hooaega hinnanud teatrikriitikute poolt. Ühtlasi oli lavastus edukas Eesti teatri aastaauhindadel: Elmo Nüganen pälvis parima lavastaja auhinna, Hele Kõrve parima naisnäitleja auhinna ning Evelin Võigemast parima naiskõrvalosatäitja auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles