PODCAST KULTUURIS KUUM Neid kultuuritoimetuse saateid kuulati tänavu kõige rohkem

Kultuuritoimetus
Copy
Kultuuriminister Heidy Purga, ajakirjanik Andrus Karnau ja tavapärane saatejuht Tuuli Põhjakas.
Kultuuriminister Heidy Purga, ajakirjanik Andrus Karnau ja tavapärane saatejuht Tuuli Põhjakas. Foto: Madis Veltman / Postimees

Lõppeval aastal ilmus Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» 50 saadet. Ajakirjanikud Ralf Sauter ja Tuuli Põhjakas rääkisid tuntud kirjanike, ansamblite, ürituste korraldajate, teatriinimeste ja filmirežissööridega, aga osad külalised äratasid kuulajates eriti suurt huvi. Milliseid saateid kuulati tänavu kõige rohkem?

Salapäraselt hukkunud matkajate lugu: Urmas E. Liiviga Djatlovi kuru mõistatusest

Urmas Eero Liiv andis tänavusel Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil etendusloengu siiani ametlikult lahendamata Djatlovi kuru mõistatusest, millele Liivil oli pakkuda omapoolne selgitus. Enne festivali tuli Urmas Eero Liiv «Kultuuris kuum» saatesse rääkima, mis teda selle juhtumi juures nii sügavalt tõmbab ja mis tema meelest võis juhtuda noorte matkajatega, kes 1959. aastal Uurali mägedes salapäraselt hukkusid.

Urmas E. Liiv on Djatlovi kuru mõistatusest aastaid haaratud olnud.
Urmas E. Liiv on Djatlovi kuru mõistatusest aastaid haaratud olnud. Foto: Erakogu / Wikimedia Commons

Tomi Rahula näeb Eesti Laulu konkursis meeletult võimalusi

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» käis külas muusik, dirigent ja Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula, kelle taktikepi all on Eesti Laul viimased viis aastat oma teed otsinud. Kuidas valitakse Eesti Laulu konkursile laule, mida kuulajana tähele panna ning kas Rahulal on ambitsioon ise kunagi Eurovisiooni laval esineda? 

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula
Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula Foto: Sander Ilvest

Eesti džässi imenaine Kirke Karja on kahe jalaga maa peal

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingu sünnipäeva-episoodis käis kultuuritoimetaja Tuuli Põhjakasel külas aasta džässmuusik 2022 Kirke Karja. Selles peaaegu erilises sünnipäevasaates tuli juttu sellest, kuidas Kirke Karja muusikat kirjutab, kui kiire on ühe džässmuusiku elu ning mis teda inspireerib.

Jazzmuusik Kirke Karja
Jazzmuusik Kirke Karja Foto: Eero Vabamägi

Endine karjäärikurjategija Tomas Legrant jäädvustas kriminaalse elutee raamatutesse

Tomas Legrant on endine karjäärikurjategija, kes enne ausale teele pööramist pettis erisugustel viisidel sadu tuhandeid eurosid välja ning lõpuks ka karistada sai. Oma kriminaalse teekonna on Legrant tagasi vaadanud menukates raamatutes «Kelmi süda» ja «Hundi loomus». Tomas Legrantiga vestles kultuuritoimetuse ajakirjanik Ralf Sauter.

Tomas Legrant
Tomas Legrant Foto: Madis Veltman / Postimees

Kultuuriminister Heidy Purga annab vastuseid

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» üheks selle aasta populaarsemaks külaliseks oli kultuuriminister Heidy Purga, kellega vestles ajakirjanik Andrus Karnau. Purga selgitas, kuidas jätkub teatrite rahastamine ning millised ettepanekud on kultuuriministril rahastusmudeli muutmiseks.

Heidy Purga.
Heidy Purga. Foto: Madis Veltman
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles