Eestlane väntab vene löökfilmi

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Puustusmaa
Andres Puustusmaa Foto: TV3

Venemaal tegutsev režissöör Andres Puustusmaa asub peagi Peterburi lähistel üles võtma järjekordset tellimustööd, patriootilist löökfilmi «Me oleme tulevikust. 2». Tegu on fantastilise sõjadraamaga – ühe mulluse populaarsema, üle kaheksa miljoni dollari kassatulu teeninud vene linateose järjega.


«Põmmutamist on päris palju, isegi 20 tanki on tegevuses – paras peavalu,» jäi Puustusmaa eile napisõnaliseks. «Ma ei tohi isegi eelarvet avalikustada,» lisas ta.



Mäletatavasti sattusid esimese filmi peategelased, Teise maailmasõja lahingupaikadest leitud esemetega äritsevad noorukid ootamatult sõja enda keerisesse, hinnates seetõttu ümber oma vaated elule. Teine maailmasõda on kõne all ka järjefilmis.



Teisipäeval teatas Venemaa kultuuriminister Aleksandr Avdejev, et majandusliku olukorra tõttu ei toeta riik 2009. aastal uusi täispikki mängufilme. Vene pressist on juba varem läbi jooksnud, et kärbe ei puuduta patriootilisi linateoseid.



«Seis on suhteliselt nukker,» kinnitas ka Puustusmaa. Tema enda film «Karavan», mis jõudis montaažini välja, seisab Venemaal «külmutatuna» juba eelmisest aastast. Parem on olukord Eestis – augustis peaks Puustusmaa käe all võttesse minema kriminaalfilm «Punane elavhõbe», mille stsenaariumi kirjutas Andres Anvelt ja produtseerib Kristian Taska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles