Kui kõrvalmajja kolib Emma Bovary

Eva Kübar
, filmitegija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gemma (Gemma Arterton) ja Martin (Fabrice Luchini).
Gemma (Gemma Arterton) ja Martin (Fabrice Luchini). Foto: Kaader filmist

«Gemma Bovery», režissöör Anne Fontaine (Prantsusmaa)

4/5

Kui tahate teada, kuidas suhtuvad prantslased inglastesse ning kui hea huumor ja intellektuaalsed mängud on just teie tassike teed, tasub vaadata «Gemma Boveryd».

See on lugu omal ajal Pariisis suurlinna vaimuelu nautinud Martinist (Fabrice Luchini), kes nüüd Normandia väikelinnas pagaritöökoda peab. Tema sarm ja elegants pole aga kuhugi kadunud, mistõttu muudab ta igapäevaelu huvitavamaks, fantaseerides sellest, et naabermõisa kolinud inglise daam Gemma (Gemma Arterton) võiks olla peategelane Flaubert´i klassikaks saanud romaanist «Madame Bovary». Martin lendab oma mõtetes üsna kaugele, piir kirjanduse ja elu vahel kipub kaduma.

Selles traagilises loos pole aga kübetki melodramaatilisust, kõik on esitatud peenelt prantslasliku intellektuaalsuse ja briti huumoriga vürtsitatult. Boonusena suudab belgia juurtega režissöör Anne Fontaine suurepäraselt kujutada Prantsuse maaelu: õhtusöögid naabritega koos lõputute diskussioonidega juustust, veinist ja toidust, laupäevahommikused avaturud, pühapäevased jalutuskäigud pargis jne. Rääkimata hommikusest baguette´ist, mille puhul on valida vähemalt viie sordi vahel.

«Gemma Bovery» linastub reedel, 28. novembril kell 19 Viimsi kinos ja pühapäeval, 30. novembril kell 19 Tallinnas Coca-Cola Plazas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles