Suri helirežissöör Maido Maadik

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Maadik 2004. aastal kultuuriministri vastuvõtul.
Maido Maadik 2004. aastal kultuuriministri vastuvõtul. Foto: Liis Treiman

Eile lahkus väljapaistev Eesti helirežissöör Maido Maadik, kes töötas terve elu Eesti Raadio toonmeistrina ja juhendas helirežii tudengeid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Maido Maadik sündis 1960. aastal Tallinnas, õppis Muusikakeskkoolis ja konservatooriumis klaverit Lilian Semperi juures ja helirežiid raadios Jaan Sarve ja Asta Kuivjõgi käe all, vahendab ERRi uudisteportaal.

Maadik oli oma valdkonna suurimaid teoreetikuid ja praktikuid Eestis ning oli helipuldis raadio kõige tähtsamatel otseülekannetel ja salvestustel, laulupidudel, rahvusvahelistel otseülekannetel.

Maido Maadik on salvestanud tuhandeid kontserte ja helitöid ning üle 200 albumi. Nende hulgas on plaadid firmadele ECM Records, Virgin Classics, Harmonia Mundi, ning Grammy pälvinud Sibeliuse-plaat Paavo Järvi, Eesti Rahvusorkestri ja Ellerheina esituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles