«Mustkunst öös»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlekas ja Meelis Kubo.
Charlekas ja Meelis Kubo. Foto: Siim Vahur

 Autor: Meelis Kubo, Charlekas

Esietendus 5. juunil 2015 Piip ja Tuut Mängumajas

Meelis Kubo ja Charlekas on taas Eesti kõige nurgatagusema teatrimaja laval Piip ja Tuut Mängumajas Toompeal ning näitavad andunud mustkunstisõpradele silmamoondustrikke, mis päevavalgust ei kannata. «Raha või paremad riided!», kostub hauapõhjast kumisev hääl öisel uulitsal üksinda jalutaja selja tagant. Ja mis sa siis teed? Vakatad ja jääd seisma kui naelutatult, sest ringi ei julge pöörata – sinu kõrval munakivi sillutisel sirutab end kogu maja pikkuselt tänavalaternast peegeldub kõrge torukübaraga musta mehe varjukuju. Sa ei näe, mis tal käes on, kuid siis ta kergitab kübarat ja välja ilmub küülik, kahe pika lontis kõrvaga, kes naeratab sulle laia irvega paljastades ülemiste hammasterea keskelt kaks pikka kohutavat kihva. Sel hetkel sa usud, et oled maailma kiireim jooksja. Kuid musta kübaraga mehest ei ole nõrganärvilistel pääsu, sest tema tuleb küsimata su unenägudesse.

Kubo ja Charleka etendus «Mustkunst öös» ei jäta ühtki vaatajat külmaks ja kui sa teadki, et kõik laval nähtav on silmapete, siis hingesopist üleskaevatud tunnetest sa üle ega ümber ei saa. Pärast etendust ei ole sa enam samasugune kui enne.

«Mustkunst öös» etendub vaid ühel korra, mustal reedel 5. juunil algusega kell 20.00 Piip ja Tuut Mängumajas Toompeal. Pileti hinnaga 12-15 eurot saab osta Piletilevist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles