Vaata «Seenelkäigu» autori uue põnevusfilmi esimest reklaamklippi

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toomas Hussari uue mängufilmi «Luuraja ja luuletaja» võttegrupp lasi välja reklaamklipi, milles esimest korda astub vaataja ette filmi peategelane - alkohoolikust luureametnik Gustav Tukk.

Sünopsise järgi on tegu kurbnaljaka põnevuslooga, milles Tuki üksluisesse ellu sekkub kaunis mustlanna. Paraku osutub naine Vene agendiks. Kui armunud mees satub kokku luuletaja Miku Tähniga, kelle vaba vaimu ei pärsi distsipliin ega riigitruudus, hägustub luuraja mõistus täielikult. Tukk võtab end kokku ja otsustab mustlanna hüljata, kuid luureteenistus peab otstarbekaks kuramaaži jätkamist. See viib asjaosalised ummikseisu, sest lojaalsus nõuab ohvreid. Lõpuks on nii, et keegi ei tea, mida keegi teab.

Gustav Tukki mängib Jan Uuspõld, Vene agenti Horvaatia näitleja Lana Vatsel ja luuletaja Miku Tähni Rain Tolk.

Filmi stsenarist ja režissöör on Toomas Hussar, produtsent Ivo Felt, operaator Rein Kotov, kunstnik Kristina Lõuk, kostüümikunstnik Kristiina Ago, grimmikunstnik Liisi Roht. Filmi toodab Allfilm koostöös Horvaatia stuudioga Nukleus Film.

Võtted kestavad 5. novembrini, esilinastus on planeeritud 2016. aasta sügiseks.

Hussari eelmine film «Seenelkäik» kogus kinolevis 73 828 vaatajat, millega hoiab taasiseseisvusaegse kinolevi vaadatavuse edetabelis viiendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles