Galerii: filmirežissöör Arvo Ihost ilmus elulooraamat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjastus Tänapäev esitles 4. novembril Balti filmi- ja meediakoolis filmiajakirjanik Annika Koppeli raamatut «Karu südamega mees. Arvo Iho elu ja looming».

Kirjastuse teatel räägib Arvo Iho selles raamatus oma elust ja loomingust talle iseloomuliku kirglikkuse ja avameelsusega. Tema elu meenutab lugusid sarjast «Seiklusjutte maalt ja merelt»: boheemlikud kooliaastad Moskvas ja esimesed tööd Andrei Tarkovski juhendamisel, operaatoritöö Tallinnfilmis. Leida Laiuse filmi «Naerata ometi» juures oli Iho juba kaasrežissööriks, järgnesid juba iseseisvad režissööritööd filmides «Vaatleja», «Ainult hulludele ehk Halastajaõde», «Karu süda» ja «Karuzmari».

1992. aastal algatas Iho Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi ja video õppetooli ja oli aastail 1992–1996 ka selle juhataja. Alates 2006. aastast on ta Balti filmi- ja meediakooli filmieriala õppejõud.

Raamat on illustreeritud rikkaliku fotovalikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles