Semper, Ojasoo ja Eplik teevad Saksamaal lavastust

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper Avignonis.
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper Avignonis. Foto: NO99

Laupäeval, 19. märtsil esietendub Hamburgis Shaw näidend «Pygmalion», mille Thalia teatris on lavale seadnud Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper. Lavastusele teeb muusika Vaiko Eplik.

George Bernard Shaw näidendit on 20. sajandi algusel mitmeid kordi ka Eestis lavastatud, kuid eelkõige tuntakse seda teksti muusikalina «Minu veetlev leedi». Shaw näitemängu ja muusikali «Minu veetlev leedi» libreto tegevusliinid on peaaegu identsed.

«Pygmalion» on Tiit Ojasool ja Ene-Liis Semperil juba neljas töö Thalia teatris, eelmise aasta aprillis esietendus nende versioon Peter Handke näidendist «Tund, mil me üksteisest midagi ei teadnud» («Die Stunde da wir nichts voneinander wussten»), mis võeti kriitikute poolt vastu vägagi positiivselt. Lavastust «Tund, mil me üksteisest midagi ei teadnud» on võimalik Hamburgis vaadata ka sel kevadel ning juunis mängitakse seda ka rahvusvahelisel Hollandi festivalil Amsterdamis, kus näeb innovatiivseid ja atraktiivseid teatrilavastusi, ooperit, aga ka filme ja popkunsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles