Vokaalidega Jarre

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Michel Jarre- Electronica 2- Heart of Noise
Jean-Michel Jarre- Electronica 2- Heart of Noise Foto: Kuvatõmmis

Jean-Michel Jarre

Electronica 2: The Heart Of Noise

RCA

Hinne: 5

Tegelikult pidi sellest tulema üks plaat. Viimasel kümnendil ehk veidi unustusehõlma vajunud elektroonikapioneer, 67-aastane Jean-Michel Jarre ei osanud aga lihtsalt arvestada sellega, et kõik, kellele ta saatis koostööpakkumised, need ka vastu võtavad. Möödunud aasta lõpul ilmus «Electronica 1 – The Time Machine», aga teine on parem.

Algab see eheda triiviva Jarre’iga, vägeva kaheosalise nimiloost instrumentaaliga, kus on nii avarust, nukrust kui ka otsustavust. Jarre’i kaasmuusikute nimekiri on taas muljetavaldav. Pet Shop Boysiga kahasse loodud «Brick England» kõlabki täpselt sama hästi, kui nende kahe titaani koostöö ideaalis kõlada võiks. Julia Holteriga loodud melanhoolne «These Creatures» kuulub plaadi parimate palade hulka, nagu ka sündipopi eksbossi Gary Numaniga hääle ja masinlike biitide ning külmade rütmidega nakatav «Here For You».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles