Uus «Iseseisvuspäev»: appi, jälle maailma lõpp! (4)

Jaanus Noormets
, filmiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niigi paljukannatanud Londoni elanikud saavad Dubaiga vastu pead
Niigi paljukannatanud Londoni elanikud saavad Dubaiga vastu pead Foto: outnow.ch

«Iseseisvuspäev: Uus rünnak» 20th Centurt Fox

Režissöör Roland Emmerich, osatäitjad Liam Hemsworth, Joey King, Jeff Goldblum, Maika Monroe, Bill Pulman, Jessie Usher, Charlotte Gainsbourg, William Fichtner

Kinodes üle Eesti alates 1. juulist

Kui «Iseseisvuspäev» kakskümmend aastat tagasi maailma kinodesse jõudis, oli selle ulatusliku turunduskampaania fookuses stseen, milles tulnukate kosmoselaev hävitas Valge Maja. Automaatselt meeldejääv ja ühekorraga nii hirmutav kui ka ahhetama panev kaader on igal tragil filmisõbral kindlasti veel praeguseni meeles.

Tänavuse jätkufilmi «Iseseisvuspäev: Uus rünnak» vahekulminatsiooniks on seatud samasugune stseen, milles meie koduplaneeti taas ründavad tulnukad kukutavad Dubai Londonile (filmi siseloogikat järgides see lause enam nii jaburalt ei kõla). Juba filmi reklaammaterjalides ei olnud sellel niisugust mõju kui Valge Maja õhkamisel ning ka linateoses endas kaob see pealtnäha hull stseen justkui ära. Suurepäraste eriefektidega pöördepunkt ei avalda tegelastele mingisugust mõju.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles