Risto Kübar võitis Hollandis teatripreemia!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Kübar lavastuses «Dit zijn de namen».
Risto Kübar lavastuses «Dit zijn de namen». Foto: Phile-Deprez

Eesti näitleja Risto Kübar kuulutati Hollandi teatriauhindadel parima kõrvalosa laureaadiks! Väärikat auhinda annab välja etendusasutusi ja kontsertorganisatsioone ühendav liit VSCD (De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) ning otsuse tegi žürii.

Arlecchino nimelise auhinna tõi Kübarale roll lavastuses «Dit zijn de namen» («Need on need nimed»). Tommy ­Wieringa samanimelisel romaanil põhineva lavastuse lavastas Belgias asuvas Genti teatris NTGent Philipp ­Becker, loo keskmes on elu mõtet otsiv mees ning Ida-Euroopasse smugeldatud grupp põgenike.

Žürii sõnul üllatab Kübar uustulnukana ning ta oskab kaasakiskuva ja liigutavana näidata nooruse tarkust, hirmu ja ebakindlust.

Hollandi teatriauhindade lauraadid kuulutati välja 11. septembril Hollandi teatrifestivali (Nederlands Theater Festival) viimasel päeval. Septembri alguses toimuv festival on ülevaatefestival, kus näeb eelmise hooaja parimaid hollandi ja flaami lavastusi. 

Seoses Münchner Kammerspieles toimunud kunstilise juhi vahetumisega lahkus sellest teatrist ka Risto Kübar, kes on 2015. aasta hooaja algusest NTGenti trupi liige. Genti linnateatris teeb Kübar kaasa mais esietendunud lavastuses «Learning how to walk», mille lavastas  Benny Claessens, ning septembris esietendunud Johan Simons lavastuses «De vreemden (Les étrangers)».

Järgmise aasta 15. veebruaril jõuab NTGentis publikuni aga Benny Claessensi  lavastus «Among other things», kus samuti Kübar mängib. 

Eestis näeb Risto Kübarat aga oktoobris. Teater NO99 toob Eestisse Risto Kübara ja Benny Claessensi lavastuse «Spectacular Lightshows Of Which U Don't See The Effect», mida näeb Tallinnas vaid kahel korral, 1. ja 2. oktoobril. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles