Rein Maran tähistab juubelit

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igihaljas Rein Maran.
Igihaljas Rein Maran. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval, 13. septembril on 85. sünnipäev Eesti tuntuimal loodusdokumentalistil, kauaaegsel Tallinna Ülikooli filmiõppejõul ning filmiõppetooli juhil Rein Maranil.

Balti filmi- ja meediakooli Supernova kinoülikool pühendab sel puhul maestro loomingule sügissemestri esimese filmiõhtu, mis leiab aset kolmapäeval kell 18 Supernova kinos. Kavas on kaks linateost: «Ilvese lugu» ja «1987». Viimane, laiemale avalikkusele tundmatu portreefilm on valminud 1987. aastal Moskva filmiinstituudis Tõnu Talpsepa kursusetööna ja näitab Maranit töötamas filmide «Ilvese lugu», «Elulõim» ja «See tüütu herilane» võtteplatsil.

Kohale on oodata ka juubilari ennast, kes on lubanud pidada pidupäevase lühiloengu.

Samal päeval kell 17.30 avatakse samas, Tallinna Ülikooli Nova maja 4. korruse kinokoridoris, Marani loomingule pühendatud näitus «Loodusfilmi tuhat nägu», mille on kokku pannud Eesti Rahvusringhäälingu muuseum.

Kaheteistkümnel stendil esitatud fotod ja tekstid annavad pildi filmimehest endast ja tema teostest. Pressiteate järgi on tegu justkui nopetega kirjutamata päevaraamatust. «See on emotsionaalne, ülevaatlik ja hariv, ka Marani «filmikööki» piiluv pildi- ja tekstivalik.» Väljapaneku lõpus ootab külastajat veel väike ristsõna, mis on koostatud Marani loodusfilmide põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles