«Südamekivi» piilub teismeliste poiste südamesse

Kristiina Vaarik
, ajakirjanik, Lübeck
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Südamekivi».
«Südamekivi». Foto: Kaader filmist

Noore islandi režissööri Guðmundur Arnar Guðmundssoni debüütfilm «Südamekivi», mida ka PÖFFil näha saab, pälvis hiljuti Lübecki Põhjamaade filmipäevadel peaauhinna.

Pärast auhinnagalat rääkis Guðmundsson Postimehele, et film sai alguse ühest unenäost, milles ta nägi oma sõpra, kes sooritas enesetapu, kui nad olid murdeealised. «Unenäo tegevus leidis aset meie vanas külas ja see oli imeilus, aga filmilugu ise on siiski fiktsioon, mitte minu elus juhtunul põhinev,» lausus ta. «Teha filmi kahe teismelise poisi sõprusest meeldis mulle väga, sest mõtlesin uuesti oma murdeeale ja avastasin, kui palju ma tegelikult unustanud olen.»

Režissöör tunnistas, et tagasi mõeldes oli ta juba tollal rohkem täiskasvanu, kui oli arvanud, ja kõige selle vahepealne unustamine tuli talle väikese šokina. «See, et mu sõber tollal suri, on tõesti autobiograafiline, aga just seetõttu oli mulle tähtis, et ta filmis ellu jääks,» lausus Guðmundsson. Ka tegevuskoht ei ole tema toonane koduküla, sest see on praeguseks liiga palju muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles