Eesti film valiti mõjukamate 3D-filmide sekka

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsinipoiss Maroc rõõmustab.
Apelsinipoiss Maroc rõõmustab. Foto: Kaader filmist

Genfi filmifestival valis Mait Laasi nukufilmi «Lisa Limone ja Maroc Orange: tormakas armulugu» nende 30 linateose sekka, mis on mõjutanud 3D-filmi ajalugu.

Nimekiri on uhke. Juba klassikaks saanud pikkadest filmidest kuuluvad sinna näiteks Aleksandr Andrijevski «Robinson Crusoe», André de Tothi «Vahakujude maja» ja Alfred Hitchcocki «Täiuslik mõrv», uuematest Werner Herzogi «Unustatud unelmate koobas», Wim Wendersi «Pina», Jean-Luc Godardi, Peter Greenaway ja Edgar Pêra «3x3D» ning Gaspar Noé «Armastus».

30-filmilist valikut näitas festival eriprogrammis «Retrospektiivne stereoskoopia: 3D-filmide ajalugu».

Mait Laasi nukufilm, mida on nimetatud ka maailma esimeseks pikaks 3D-nukuooperiks, tuli välja 2013. aastal ja see vaeb illegaalse immigratsiooni ja armastuse teemat muusikalises võtmes.

2014. aastal võitis autor selle eest ka 3D-filmide ühe nimekama autasu, Lumiere´i preemia, mida annab välja rahvusvaheline 3D-ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles