Lugeja küsib: miks muutis ERR raadiouudiste signatuuri

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast põhjalikku rekonstrueerimist avas ERR uue raadiomaja.
Pärast põhjalikku rekonstrueerimist avas ERR uue raadiomaja. Foto: Peeter Langovits

Sügisel muutis ERR raadiouudistega kaasas käivat helisigantuuri. Miks? Ja miks peab üldse uudiste peale ja vahele mingeid helisid mängima?

Vastab ERRi avalike suhete juht Anneli Tõevere-Kaur: ERRi raadiouudiste signatuurid püsisid ühesugustena kümmekond aastat ja sestap vajasid värskendamist. Saadete ja rubriikide üleminekute juurde kuulub raadioeetris heliline äramärkimine, et kuulaja saaks programmist ladusamalt osa.

Uute signatuuride autor on muusik Sten-Kristian Saluveer. Ta on oma töö kohta öelnud nii: «Rahvusringhäälingu raadiouudiste helikujunduse loomine oli kahtlemata suur väljakutse, kuna signatuurid, mida kuuleb suur osa Eesti raadiopublikust, peavad olema ühtaegu usaldusväärsed ning meeldejäävad, samas käima ajaga kaasas. Minu nägemuses olid signatuurid «põhjamaised» ning sestap selged, elektroonilist ning akustilist helikeelt ühendavad ja lihtsa tunnusmeloodiaga. Loodan, et need jäävad  kestma, võimaldades erinevaid töötlusi ning tuletusi - põhimõte, millest on lähtunud ka hea eeskuju, põhjanaabrite YLE.»

Kuula uut signatuuri pühapäevaõhtuse Päevakava näitel siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles