Rein Rannap teeb klassikutega selfisid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap Eesti õhuväe lennukis AN-2 kontserti andmas.
Rein Rannap Eesti õhuväe lennukis AN-2 kontserti andmas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tuntud pianist Rein Rannap esineb särava soolokontserdiga Mustpeade majas neljapäeval, 23. oktoobril kell 19.00. Kontsert kannab pealkirja «Selfid klassikutega» ning ettekandele tulevad pianisti enda loodud töötlused tuntud klassikalistest meloodiatest.

Kavas: Rein Rannapi loodud klassikatöötlused Bachi, Mozarti, Beethoveni, Schuberti, Brahmsi, Straussi, Saint-Säensi ja teiste heliloojate tuntud teostele.

Rein Rannap on eesti helilooja ja pianist. Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli ning Tallinna Riikliku Konservatooriumi Virve Lippuse klaveriklassis. Tallinna Riikliku Konservatooriumi õpingutele järgnesid õpingud Moskva Konservatooriumis Lev Naumovi klassis. Heliloojana jäi ta mõneks ajaks iseõppijaks ning omandas hiljem magistri- ja doktorikraadi heliloomingus Lõuna-California Ülikoolis, Los Angeleses.

Rannap andis oma esimese soolokontserdi 1968. aastal ning alates sellest ajast tegutseb ta aktiivselt pianistina. Ta on üles astunud paljudes Euroopa riikides aga ka Austraalias, Kanadas ja Ameerikas. Rannap on Eestis andnud mitmeid kontserte ning on paljude eesti heliloojate teoste esmaettekandjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles