Arvo Pärdi Keskuse raamatukogu muutub kõigile kättesaadavaks

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Mihkel Maripuu

Täna allkirjastavad Eesti Rahvusraamatukogu ja SA Arvo Pärdi Keskus koostöölepingu, mille alusel saab kogu Arvo Pärdi Keskuse raamatukogu peagi kõigile kättesaadavaks e-kataloogi ESTER kaudu. 

Rahvusraamatukogu peadirektori Janne Andresoo hinnangul lisab kogusse erilist väärtust Arvo Pärdi isiklik raamatukogu, mille põhiosa moodustab teoloogiline kirjandus. Tänu koostööle on info Pärdi kohta paremini ja laialdasemalt kättesaadav.

Arvo Pärdi Keskuse tegevjuhi Anu Kivilo sõnul on raamatukogu korrastamine olnud sel aastal keskuse oluline tegevussuund. «Lugejad leiavad edaspidi meie kogust pidevalt täieneva valiku teaduskirjandust, audio- ja videosalvestisi ning Arvo Pärdi teoste partituure. Meie raamatukogu tuuma moodustab aga Arvo ja Nora Pärdi isiklik kogu. Raamatukogu saab iga huviline külastada juba tuleva aasta sügisel meie keskuse uues hoones.»

Lisaks Arvo Pärdi arhiivi kättesaadavaks tegemisele lepitakse kokku heas vastastikuses koostöös lugejate teenindamisel, andmebaaside tellimisel ja näituste korraldamisel.

Lepingu allkirjastavad rahvusraamatukogu muusikasaalis peadirektor Janne Andresoo ja Arvo Pärdi Keskuse tegevjuht Anu Kivilo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles