Paides loodi uus teater

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Teatri trupp koosneb kuuest inimesest (vasakult): projektijuht Harri Ausmaa, lavastaja Jan Teevet ning näitlejad Joosep Uus, Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping ja Ursel Tilk.
Paide Teatri trupp koosneb kuuest inimesest (vasakult): projektijuht Harri Ausmaa, lavastaja Jan Teevet ning näitlejad Joosep Uus, Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping ja Ursel Tilk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile tutvustas Paide Teatri loomise nime all töötav trupp oma plaane etendusasutuste liidu (EETEAL) liikmetele.

Kuueliikmeline trupp koosneb noortest, keda ühendab soov ja eesmärk kogukonda äratada ning olla ka ise aktiivsed kogukonna liikmed. Lavastaja Jan Teevet avaldas lootust, et nad suudavad tekitada elava suhtluse, dialoogi ning korraldada arvamusfestivalisarnaseid ettevõtmisi. «Kindlasti ei pea Paide Teater ainult nende seinte vahele jääma,» sõnas ta.

Esimene lavastus esietendub Paide Teatris 22. novembril, jõulude ajal näeb kogupereetendust ning sügisel algab kohtumiste sari trupi liikmetega. Teatri tegevust rahastab aasta lõpuni 47 000 euroga Paide linn, rahalist tuge saadakse ka sponsoreilt ja fondidesse taotlusi kirjutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles