Pepeljajev lavastab Vanemuises Kivirähki

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saša Pepeljajev
Saša Pepeljajev Foto: Heigo Teder

Sel laupäeval, 21. aprillil kell 19 esietendub Vanemuise väikeses majas Andrus Kivirähki samanimelise romaani põhjal valminud lavastus «Mees, kes teadis ussisõnu», mille lavastajaks ja kunstnikuks on Saša Pepeljajev.

Saša Pepeljajevi kineetiline teater ning isikupärane lavastajakäekiri on omamoodi kaubamärk, mille poolt paljud teatrisõbrad on nõus hääletama kasvõi kinnisilmi. Pepeljajev suudab alailma üllatada nii valitud vaatenurga kui vahenditega, näidates mõnd tuntud lugu meile hoopis ootamatust rakursist. Tema lavastusi Eestis: «Luikede järv» (Von Krahli Teater, 2004), «Kirisaed» (NO99, 2005), «Kolm õde» (EMA Kõrgem Lavakunstikool, 2005), «Sigmund ja Freud» (Vanemuine, 2007), «Haldjakuninganna» (Vanemuine, 2011).

«Mees, kes teadis ussisõnu» kostüümikunstnik Kaia Tungal, helilooja Helena Tulve ning helikujundaja Kenn-Eerik Kannike. Osades Marian Heinat, Kärt Tammjärv, Linda Kolde, Reimo Sagor, Veiko Porkanen, Jaanus Tepomees, Janek Savolainen, Aivar Kallaste, Rita Dolgihh, Janika Suurmets ning Alo Kurvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles