Nädala plaat: Ühe mehe muusikal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen Foto: Kevin Mazur

Bruce (The Boss) Springsteeni taolisi rokkstaare ei ole palju alles ja kahtlane, kas enam üldse juurde tuleb. Septembris seitsmekümneseks saav Springsteen lõi läbi aastal 1975 ajaproovile hästi vastu pidanud albumiga „Born To Run“. Samal aastal ilmusid ka sellised tuntud albumid nagu Led Zeppelini „Physical Graffiti“ ja Queeni „A Night At The Opera“.

Üle 135 miljoni albumi müünud vitaalsel Springsteenil on 20 Grammyt ning tegemist on USA läbi aegade ühe edukama artistiga. Tegelikult on omamoodi fenomenaalne, kuidas on võimalik saada miljonäriks, jutustades oma robustsevõitu elegantsel-eepilisel moel lüüriliselt lihtsaid, kuid mõjusaid autobiograafilisi, seksuaalsetest ja sotsiaalsetest pingetest laetud lugusid ühe väikelinna kehvadest oludest võrsunud nooruki eluteest ning keerulistest suhetest isa ja emaga. Tavaliselt T-särki ja teksaseid kandev Springsteen on stilisti pealt kõvasti kokku hoidnud ning see tagasihoidlik riietus haakub ideaalselt tema sinikrae imagoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles