Euroopa päeva puhul vaata Euroopa filme tasuta veebis

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader Vallo Toomla filmist «Teesklejad».
Kaader Vallo Toomla filmist «Teesklejad». Foto: Filmikaader

9. mail tähistatava Euroopa päeva puhul tutvustame Loov Euroopa MEDIA toel valminud filme Euroopa väikeriikidest. Netis ja tasuta!

Reedel, 8. mail kell 21:00 avaneb võimalus vaadata internetis 48 tunni jooksul tasuta nelja MEDIA toetatud filmi. Horvaatia, Eesti, Läti, Leedu ja Sloveenia filmihuvilised saavad näha filme neist Euroopa naabruskonna riikidest, mille filmikunst levib ehk veidi vähem. Kõik filmid on olnud populaarsed nii kodus kui ka võõrsil ja võitnud festivalidel omajagu auhindu. Filmid on valminud Balti ja Balkani riikide koostööna ja on heaks tõestuseks sellest, et mõtteid, oskusi ja vahendeid jagades saab teha väärt asja.

Euroopa päeva väikeriikide filmiprogramm

  • «Ööelu» (Nocno zivljenje / Nightlife) Sloveenia, Bosnia ja Hertsegoviina, Põhja- Makedoonia. Krimidraama. Lavastaja Damjan Kozole, 2016.
  • «Päike seniidis» (Zvizdan / The High Sun» Horvaatia, Sloveenia, Serbia. Romantiline drama. Lavastaja Dalibor Matanić, 2015.
  • «Ajasillad» (Bridges of time) Läti, Leedu, Eesti. Ajalooline kultuuridokumentaal. Lavastajad Audrius Stonys ja Kristine Briede, 2018
  • «Teesklejad» (Pretenders) Eesti, Läti, Leedu. Arthouse thriller. Lavastaja Vallo Toomla, 2016

Vaata filme Loov Euroopa kodulehe esilehel www.looveuroopa.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles