NÄDALA PLAAT Loovisikud keset pisikuid

Margus Haav
, reporter
Copy
Lavanime Earl Sweatshirt all tuntud Thebe Neruda Kgositsile on Ameerika räppar, laulukirjutaja ja plaadiprodutsent.
Lavanime Earl Sweatshirt all tuntud Thebe Neruda Kgositsile on Ameerika räppar, laulukirjutaja ja plaadiprodutsent. Foto: Warner

Ega see album ennast nüüd teab mis kergesti kätte anna. Ja ei tee seegi asja lihtsamaks, et vältab kõigest napp 24 minutit. Earl Sweatshirt on Chicagost pärit 27-aastane Thebe Neruda Kgositsile. Mees, kelle kutsus juba 15-aastasena oma innovatiivsesse, abstraktset hiphoppi viljelevasse ning eriti ajaliselt distantsilt veelgi mõjukamana tunduvasse rohkearvulisse gruppi Odd Future hilisem superstaar Tyler, the Creator, kes oli ka Earli esimese miksteibi produtsendiks.

Tänaseks lagunenud Odd Future oli koos oma loendamatute kõrvalprojektidega äärmiselt kaalukas rühmitus, kust sai tuule tiibadesse näiteks ka Frank Ocean. Omamoodi vastandina peavooluks saanud gangsta- ja pop-rap’ile sündinud ning vaikselt, kuid jõuliselt loksunud alternatiivse hiphopi laine tõi endaga oluliselt rohkem kihte kui valgest kullast ehted ja pätipraalimine, sisaldas lisaks tihedatele tekstidele samuti rohkearvulistest nutikatest viidetest tulvil minevikupärandit väärindavat muusikat. «SICK!» kannab endas oma olemuselt edasi kõige selle vaimu ja essentsi, kuid pakub seda XXI sajandi võtmes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles