Eestis esineb esimest korda verejanuline Rooma black metal´i ansambel

Kultuuritoimetus
Copy
Ulfhednar
Ulfhednar Foto: Pressimaterjal

Eestis esineb esimest korda verejanuline Rooma black metal'i bänd Ulfhednar, kes annab oma Baltimaade tuuri raames kontserdi nii Tallinnas, Pärnus kui ka Tartus. 

Kevade tulek on sel aastal helge tõsistele ekstreem-metal'i fännidele, kuna Itaaliast Roomast pärit Ulfhednar teeb oma esimese Baltimaade ringreisi.

Ulfhednar püüab end traditsioonilistest black metal'i standarditest eraldada nii helides kui ka sõnades. Bändi kõlapilt on tugevalt mõjutatud skandinaavia black metal'ist ning doom'ist ja klassikalisest heavy metal'ist, et luua originaalne ja omanäoline kõla. Nime «Ulfhednar» päritolu ulatub tagasi Skandinaavia mütoloogiasse: nad olid šamaanid ja hõimujuhid, kes võisid lahingus muuta end huntideks, et rünnata metsikult oma vaenlasi.

Ulfhednar on oma kümne tegutsemisaasta jooksul välja andnud kolm kauamängivat: «Delirium Tremens» (2014), «Mortaliter» (2016), «Oscura Liturgia» (2019).

Selle aasta maikuus käiakse kõik Baltimaad ning bänd annab ka ühe boonuskontserdi Poolas. Eestis saab tuur avapaugu 1. mail Tallinnas verivärskes klubis The Krypt (Pärnu mnt 19) koos kohalike noorte ja vihaste bändidega Katk ja Wasteland Six.

Seejärel suunduvad roomlased 2. mail suvepealinna Pärnusse Wunderbaari koos Woundgiver ja Valdisega. Eestis tehakse viimane peatus kultuuripealinnas Tartus 3. mail legendaarses klubis Rock & Roll koos Shrapnelle ja Tracheaga. Peale Tartu kontserti suundutakse edasi Lätti, Leetu ning tuur lõpetatakse Poolas.

Tuuri korraldab muusika agentuur ning professionaalne helistuudio Sügis Productions.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles