Õunpuu katsetab esmakordselt kätt ka teatris

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Õunpuu on eestlastele tuttav eelkõige filmirežissöörina, kelle käe all on valminud sellised filmid nagu «Tühirand», «Sügisball» ja «Püha Tõnu kiusamine».
Veiko Õunpuu on eestlastele tuttav eelkõige filmirežissöörina, kelle käe all on valminud sellised filmid nagu «Tühirand», «Sügisball» ja «Püha Tõnu kiusamine». Foto: Raigo Pajula

Täna esietendub Teatris NO99 lavastus «Praht, linn ja surm», mille lavastajaks on filmirežissöörina kuulsust kogunud Veiko Õunpuu.

«Motiivide ja tähenduste sõnastamine on teisejärguline, kõige tähtsam on tunne, mis vaadates igal inimesel tekib. Lavastus tegeleb pasaga, mida inimesed on seest täis. Argielu sadism on rahvusvaheline sport ning vägivald inimsuhetes on normaalne. Palun tulge vaatama, kuidas pekstakse inimesi. Te kohtute näiteks tegelastega Rikas Juut, Väike Prints, Kääbus, Franz B. ning perekond Üllarid,» seisab etenduse tutvustuses.

Näidendi lavastaja on Veiko Õunpuu, kunstnik Laura Pählapuu, osades NO99 trupp: Mirtel Pohla, Gert Raudsep, Tambet Tuisk, Inga Salurand, Risto Kübar, Andres Mähar, Marika Vaarik, Sergo Vares, Jaak Prints ja Rasmus Kaljujärv.

«Praht, linn ja surm» on loodud Rainer Werner Fassbinderi näidendi ainetel, mis tõlgiti esmakordselt ka eesti keelde. Fassbinder (1945-1982) oli Saksa filmilavastaja, näitleja, stsenarist, teatridirektor jpm. Oma lühikese elu jooksul tegi ta 40 täispikka filmi ja kirjutas 24 näidendit, tema loomingu keskmes on alati inimene kogu oma vastuolulisuses.

Kinos Artis toimub 15.-21. veebruarini ka Fassbinderi filmide retrospektiiv «Avastamata Fassbinder».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles