Koduarestis istuv Polanski pärjati Berliinis parimaks režissööriks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsis vangistuses viibiv Roman Polanski pälvis parima režissööri tiitli sel nädalal lõppenud Berliini filmifestivalil.


Hõbekaru vääriliseks peeti tema uue poliitilise trilleri «The Ghost Writer» («Variautor») lavastajatööd. Film räägib endisest Briti peaministrist, kes palkab kirjaniku oma memuaare paberile panema, vahendasid Reuters ja

BBC News

.

Polanski ise auhinda vastu võtma minna ei saanud, sest teda hoitakse koduarestis, kuni selgub, kas Šveits annab ta USA võimudele välja. 76-aastast režissööri süüdistatakse seal aastakümnete eest alaealisega seksuaalvahekorda astumises.

Berliini filmifestivali peaauhind - parima filmi Kuldkaru läks seekord mõneti üllatuslikult rahulikule Türgi linateosele «Bal» («Mesi»). Semih Kaplanoğlu film räägib kuueaastase poisi loo, kes läheb metsa otsima oma mesinikuametit pidavat isa.

Paremuselt teise filmi auhinna - žürii grand prix Hõbekaru võitis Rumeenia draama «Kui ma vilistada tahan, siis ma vilistan» teismelisest vanglapõgenikust, mis sai veel Alfred Baueri preemia innovaatilisuse eest.

Vene film kahest arktilistes oludes elavast mehest «Kuidas ma lõpetasin selle suve» sai tasustatud Pavel Kostomarovi suurepärase operaatoritöö eest ning selle peaosatäitjad Grigori Dobrõgin ja Sergei Puskepalis jagasid ka parima meesnäitleja auhinda.

Parimaks naisnäitlejaks pärjati jaapanlanna Shinobu Terajima filmist «Sajajalgne» ning parima stsenaariumi Hõbekaru said hiinlased Wang Quan'an ja Na Jin loo «Eraldi koos» eest, mis räägib aastakümneid pärast üksteise kaotamist kokku saanud eakast paarist.

Berliini filmifestival tähistas tänavu 60. sünnipäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles