Ei liha ega kala

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pharmakon-Bestial Burden
Pharmakon-Bestial Burden Foto: Kuvatõmmis

Pharmakon

«Bestial Burden»

(Sacred Bones)

Hinne 3

Pharmakon on Brooklynis pesitsev noise-muusik Margaret Chardiet ja temast on viimasel ajal muusikaajakirjanduses võrdlemisi palju räägitud. Räägime siis meiegi. «Bestial Burden» on plaat, mille lähtepõhjuseks fakt, et Chardiet oleks eelmisel aastal avastatud tsüsti tõttu peaaegu surnud. Albumi idee tõmbaski käima tema hämmastus, milline lihast ja kudedest koosnev mehaaniline organism on üks inimkeha ja kui kergesti võib see süsteem järele anda.

«Bestial Burden» on paraku aga üsna tüütu plaat, mis muidugi ei tähenda, et mõtlemine anatoomia mehhaanilisusest peakski olema kuidagi huvitav. See kõlab, nagu kokku oleks saanud üks teine USA noise-bänd Wolf Eyes ja mõni norra ebainimlik black metal möirgaja. Paraku pole tulemus ei liha ega kala. «Pharmakon» muide on ka filosoof Jacques Derrida üks mõisteid ja et see keeruline filosoofiline kontsept lihtsate sõnadega ära selgitada, siis ei liha ega kala, ei tapa ega tee ka tugevamaks. 

Janar Ala

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles